Wie zijn wij?

UsersWij zijn een kleine RK parochie in het landelijke dorp Haarlemmerliede, aan de oostrand van Haarlem. U kunt hier in alle rust uw geloof belijden. U bent welkom !

De agenda van de vieringen vind u op www.meerliede.nl

De kerk werd in 1838 gebouwd en in de jaren tot 1900 diverse malen uitgebreid met o.a. een pastorie en een torentje en zo vervolmaakt. Ook de inrichting stamt grotendeels uit die tijd. De kruisweg b.v. bestaat uit 14 gepolychromeerde staties in terracotta en is in 1899 aangebracht. Ook beelden en altaren stammen uit die periode. Zo kreeg de kerk grotendeels het aanzien en prettige sfeer zoals het nu nog is.

Als patroon van de katholieke gemeenschap werd de Heilige Jacobus de Meerdere aangehouden. St. Geertruda werd als tweede patroonheilige aangehouden.

Meer over het ontstaan van onze parochie kunt hier lezen.

De kerk is ook een Pelgrimskerk in de route tussen Den Oever en Amsterdam.

We hebben ook een mooi gemengd koor, genaamd St. Caecilia.

De Parochie heeft ook een eigen kerkhof.

De parochie heeft van ouds her goede contacten met de plaatselijke St. Franciscus School.

Naast de kerk staat ook het buurthuis De Stoep, waar we gebruik van kunnen maken.

Bezichtiging

emailIn de zomermaanden, vanaf 1 mei tot en met Monumentendag begin september, is de kerk bij mooi weer te bezichtigen. Er is dan altijd iemand aanwezig die uitleg kan geven.

Pelgrimskerk

chatboxesOnze kerk ligt aan één van de Pelgrimsroutes en nabij de Jacobsroute. Lees meer.